Инфо

7. новембар 2013.7. нов 2013.
СЛОБОДАН МАРИЧИЋ, АУТОМЕХАНИЧАР ИЗ МАЈУРА

ЗАНАТ ЗЛАТА ВРЕДАН

Да је „занат злато“ потврдило се и у случају Слободана Маричића из Мајура. Тридесеттрогодишњи аутомеханичар и власник радње за аутоделове „Ампера“ од своје седамнаесте године непрекидно се дружи са алатом који му је овога пута донео и заслужену награду. На недавно одржаном међународном такмичењу „Механичар године“ у Прагу освојио је друго место.
- До такмичења у Прагу стигао сам након заузетог другог места у Београду на истоименом такмичењу чији су организатори били „Федерал Могул“ и бугарска фирма „ЕУРО 07“. На такмичење у Београду сам се пријавио преко радње и фирме „ЕУРО 07“. У Прагу је учествовало четрнаест такмичара из седам земаља ““ Русије, Украјине, Мађарске, Бугарске, Чешке, Македоније и Србије ““ каже Слободан.
Конкуренција је била доста јака с обзиром да се наши такмичари нису припремали за теренски програм. Прелазак са путничком програма непланирано је уродио плодом захваљујући знањем и спретношћу.
- Показало се да су сви дошли доста добро припремљени. Било је мало и треме али смо успели да је превазиђемо. Било је занимљиво. Добро организовано такмичење. Имали смо један пробни круг. Онда смо сви ишли поново на мерење времена. У том првом кругу исто сам заузео друго време. У полуфиналу сам се сусрео са Мађаром. За секунду сам био бољи од њега. Радило се о секундама. У финалу смо се нашли Украјинац и ја. Победио ме је. Мало нисам имао ни среће али добро, у суштини није било лоше.
Замена предњих плочица и дискова одрађена је за пет минута и девет секунди. Двадесет секунди делило га је од првог места.
-Прецизност је била важна. Требало је скинути делове са камиона а затим их вратити у што краћем и квалитетнијем року. Није ништа смело да се испусти. Алат је морао да се враћа на једно место, делови на друго. Све се мерило. Биле су четири судије које су пратиле и једну и другу страну.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa