Инфо

21. новембар 2013.21. нов 2013.
ОДРЖАН ЈАВНИ ЧАС СОЛФЕЂА У МУЗИЧКОЈ ШКОЛИ

ЗАБАВНО АЛИ И ПОУЧНО

У жељи да наставу солфеђа учини занимљивом и интересантном Соња Живковић, проф. солфеђа у Музичкој школи „Михаило Вукдраговић“, унела је креативне измене у оквиру наставног плана и програма. Како и сама каже, уместо техничких вежби које су деци често превише тешке, нејасне и „досадне“, увела је музику из цртаних и популарних филмова, химне земаља оних језика које уче у школама.
- Неретко компонујем и песме и мелодије. Уз мало „муке“, а са великим уживањем, урадимо на часу одређени задатак кроз пример који је деци леп, али и користан. Све што урадимо на часовима солфеђа деца могу са лакоћом да одсвирају на својим инструментима што је циљ музичког образовања. На настави је атмосфера лепша, а дечју срећу и радост не може ништа да замени. Резултат нашег заједничког рада желела сам да прикажем родитељима и ширем аудиторијуму што смо вечерас и урадили ““ истакла је проф. Соња.
Несвакидашњи начин рада са децом, али и однос према њиховим родитељима, имали су прилике да виде сви прошлог уторка, 12. новембра, на јавном часу. Родитељи су на овај начин могли да чују и виде шта су деца савладала током првог тромесечја.
- Пријатно сам изненађена зато што сам после пет година, колико мој син иде у Музичку школу, присуствовала први пут оваквом часу. Стварно је лепо и за децу која уче и друже се, али и да се покаже шта су они научили. Деца ако се натерају на нешто нема резултата, а када видимо овако весело дружину онда тачно знамо да они раде са великом љубављу и пажњом. Више сам него задовољна ““ рекла је Слађана Петровић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa