Инфо

21. новембар 2013.21. нов 2013.
ШАБАЧКА „НОЋ ПОЗОРИШТА“

НОВЕ НАДЕ НА „ДАСКАМА КОЈЕ ЖИВОТ ЗНАЧЕ“

На Великој сцени Шабачког позоришта, у суботу, 16. новембра, по први пут наступили ученици трећег разреда ОШ „Вук Караџић“. Гледаоци имали прилику да погледају и представе Студија Сцене „Маска“ „Импровизације варијација“ и „Млади Стаљин“ шабачког ансамбла
Трећи пут за редом у Србији се одржала „Ноћ позоришта“ у оквиру међународног пројекта „Еуропиан тхеатре нигхт“. Покренута 2008. године у Хрватској ова манифестација има за циљ да се директно подстакне драмско и глумачко ствралаштво на простору читаве Европе, али и да се култура приближи широј јавности.
Да се и овога пута успело у томе показала је и шабачка „Ноћ позоришта“. На Велкој сцени Шабачког позоришта наступили су и најмлађи глумци. Ученици трећег разреда ОШ „Вук Караџић“ извели су представу „Седам Снежана и патуљак Мрвица“. Препуна сала одзвањала је смехом и аплаузима.
- У оквиру слободних активности деца су вежбала скоро годину дана. Направљена је представа „Седам Снежана и патуљак Мрвица“ по тексту Тода Николетића. Требала је да се ради скоро две године међутим деца су изузетно прихватила текст. Пошто сам на сваком следећем часу доносила по део текста они су тај текст тако „прогутали“ да смо ми завршили представу за краће време него што је требало. Почели смо да радимо прошле године када су били други разред. Тридесетак страна текста брзо су савладали. Деца су одушевљена. Прихватила су све ово фантастично, као и овај данашњи наступ ““ рекла је учитељица Татјана Чолић.
Дванаест малих глумаца одлично се снашло на сцени током четрдесет минута. Са седам размажених Снежана и њиховим прохтевима одлично се изборио патуљак Мрвица.
- Било је мало тешко изборити се са Снежанама али сам успео. Мало ми је требало да савладам улогу. Највише ми се у представи свидео сусрет са принцом. Осећај глумљења на овој сцени је божанствен. Много ми се свиђа. Наставићу да глумим ““ обећао је патуљак Мрвица, односно Петар Станковић.
Колико им се све ово свидело потврдила је и Анђела Ранковић којој је припала улога Снежане, „мале алапаче“ по учитељициним речима.
- Било је сјајно. Доста сам се потрудила и није било тешко. Мало смо имали трему али је све било у реду - додала је Анђела.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa