Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
ЈЕДНО ВЕЧЕ, ДВЕ ПРЕМИЈЕРЕ

ОГЛЕДАЛО ПОЗОРИШНЕ ИСТИНЕ

У режији Лилијане Ивановић лирски комад Надежде Птушкине „Ја одлазим“ и трилер Жан Клод Каријера „Необично вече“ прошлог петка на Великој сцени Шабачког позоришта приредили несвакидашњи догађај испуњен изненађенима, обртима, смехом и сузама
Не будите равнодушни јер је равнодушност смртоносна за људску душу, рекао је немачки писац Гете. Управо та равнодушност, али и неиспољавање правих осећања, претила је да уништи једну брачну везу. Гледајући комедију „Ја одлазим“ по тексту руске списатељице, а у режији Лилијане Ивановић, поставља се низ питања. Да ли је могуће да са неким проживите велики број година, а да га не упознате добро? Да ли је могуће да живите у браку двадесет година и не постанете пријатељ са партнером? Могуће је јер постоје људи који не умеју да покажу да воле. Људи који не умеју да кажу две најлепше речи које годе женском срцу. Неизречено прелази у равнодушност, равнодушност у незадовољство, а затим у огорченост која кулминира у притајени бес. А онда, сасвим неочекивано, после скоро две деценије, експлодира и бива бачена право у лице.
Одговор следи након интензивне брачне свађе жене (Анета Томашевић) и мужа (Младен Огњановић). Очекиван или неочекиван крај, како за кога. Једно је сигурно. Многи су, са оне смешније стране, могли препознати себе у огледалу позоришне истине.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa