Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
ГОДИШЊИЦА БРАКА БОРЕ И ДАНИЦЕ БЕЉИЋ

ШЕСТ ДЕЦЕНИЈА СЛОГЕ

Када су 1953. године преко чланова породице прво се упознали, а касније и мало попричали, Борисав и Даница Бељић нису ни слутили да ће поживети да обележе велики јубилеј 60 година заједничког живота уз бројне потомке.
На Чавићу потомци су припремили изненађење слављеницима, а било их је 16 и брат и снаха главе породице. До суза је ишло одушевљење које су сложили у речи присећања, као да било је јуче.
- Ми смо ето кренули у живот решени да створимо колико се може, а ето богу хвала имамо и више. Предивну породицу и живот који нас је испунио. Шта бисте више, говорили су у глас.
Није било лако напомињу, али са доласком у Шабац из Црниљева и пролазних станица препознатљиви мајстор и Даница која је носила кућу су стекли почетне кораке и за потомке.
- Била ми је част да сам жена угледног мајстора и све сам љубазно дочекивала, каже Даница док чика Бора човек великог срца додаје да му је била тачка ослонца, јер времена су била тешка.
А породица, ћерке Драгица Ловчевић и Зорица Ивановић потом унучад Иван, Јелена, Милица, Марија и Ђорђе и праунучад Јана, Вања (дечак), Страхиња и Саша (девојчица) су благо којим се диче.
- То је оно што је наш живот и тиме ћемо се до задњег дана живота поносити. Само рад те добро чинити и истом се надати, говорили су слављеници видно ганути гестом потомака, који су им велико изненађење приредили, народски речено из ведрог неба.
На многаја љета порука је оних које Борисав и Даница највише воле. А ми додајемо и за нове јубилеје који чине живот вредним, а брак и нечим што је више од институције.
Благословених шест деценија слоге.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa