Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
УДРУЖЕЊЕ РОДИТЕЉА ОДРЖАЛО ТРИБИНУ

ПРОМЕНА СМЕНА И ДАЉЕ ТРН У ОКУ

О теми која од октобра месеца потреса Шабац у ОШ „Лаза К. Лазаревић“ прошлог уторка, 19. новембра, говорили др Весна Вуковић, специјалиста неуропсихијатрије, Саша Дубљанин, др педагогије и доцент Филозофског факултета у Београду, и Дарко Илић, представник родитеља. Удружење учитеља није се одазвало позиву
На симболичан начин, тачно у 19.05 часова, почела је трибина Удружења родитеља ђака основних и средњих школа. По речима др Мирјане Неговановић, проф. анатомије у Медицинској школи „Др Андра Јовановић“, а пре свега мајке, жеља родитеља је била да се почне у време када њихова деца излазе са часова и враћају се кући. Време које никако не погодује њиховим психофизичким-способностима када је у питању праћење наставе.
- Морамо испоштовати и ослушнути шта нам родитељи кажу. Морамо их подржати у томе што су уз своју децу. Тако ће школа заслужити поштовање и родитеља и ђака и заправо обавити своју главну функцију ““ функцију подршке неким великим људима, добрим људима да постану одрасли ““ рекла је др Весна Вуковић.
Наше школство реформише се према финском моделу, што је недавно изјавио и министар просвете. Основна идеја тог модела је да се у центар активноти стави дете и направи школа према мери детета. Да би се то остварило неопходна је чвршћа сарадња школе са родитељима и локалном заједницом. Она је, након последњих догађања у Шапцу, изостала.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa