Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
КОЦЕЉЕВА

СТРУЈА ЋЕ САЧУВАТИ СЕЛО

Већ годинама уназад коцељевачка општина, улагањем превасходно у водо и електро снабдевање, покушава да очува села и побољша квалитет живота сеоског живља. Прошле недеље је у селу Каменица мала Јасиковац добила деценијама ишчекиван нов трафо и бољу струју. То је био повод да се мештани овог дела коцељевачке општине окупе и са онима који су им помогли прославе, како кажу, за њих веома значајан дан.
- Да смо овај трафо добили пре 20 година наша мала би била много млађа, али никад није касно. Наше учешће у овом пројекту као мештана је било минимално, а захвалност дугујемо председнику општине, директору општинске Дирекције за грађевинско земљиште, путеве и изградњу као и Електродистрибуцији Шабац на разумевању, јер овај трафо за нас вреди много више од уложених 7,5 милиона динара - изјавио је општински јавни правобранилац Слободан Васић, родом из овог засеока.
Један од најстаријих мештана Александар Васић сећа се године када је ова мала први пут добила електричну енергију.
- Дошао сам из војске 1967., годину дана пре тога. Нисмо имали струју али се говорило о некаквом заједничком учешћу грађана и општине. Мој отац је дао пет багремових стубова дужине 12 метара за бандере. Давали су људи од 2-10 стубова, зависно од својих могућности. И добили смо струју. Сећам се и првог радија и телевизије које је те године, кад је стигла струја, набавио наш Злаја Васић, дугогодишњи председник Месне канцеларије у Каменици. Свако вече смо се код њега окупљали и гледали телевизију. Био је то наш биоскоп. Струја је стизала од трафоа код задруге, а касније је направљен трафо - сведочи о овом периоду најстарији житељ мале Јасиковац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa