Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
ШКОЛА ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ЉУБАВЉУ ПРОТИВ ЗЛА

Колекција од петнаест калиграфских радова ученика шабачке средње школе на недавно расписаном литерарном и ликовном конкурсу Спомен парка „Крагујевачки октобар“ у Крагујевцу освојила специјалну награду ““ диплому и организацију изложбе радова у музејском простору наредне године
Манифестација ,,Доста су свету једне Шумарице“™“™, посвећена стрељаним ученицима 21. октобра 1941. године, одржава се од 1976. године у крагујевачком Музеју „21. октобар“. Ове године на конкурс са темом на стихове Јована Зивлака: „Не мислиш на зло, него на љубав“™“™ пристигло је преко 1.800 радова из 111 школа, 77 основних и 34 средње школе из Србије и Републике Српске. Жири у саставу председник академски сликар Ненад Ристовић, кустос, и чланови историчари уметности Јелена Давидовић, виши кустос и Катарина Бабић, кустос, није имао нимало лак задатак да међу бројним радовима изаберу најбоље.
Ученици Школе примењених уметности по ко зна који пут показали су свој таленат, креативност, али и оригиналност.
- По оцени жирија, ученици Школе примењених уметности из Шапца послали су радове изузетног и уједначеног квалитета, тако да ниједан није могао да се посебно издвоји, мада сваки, наравно, поседује индивидуалне вредности. Заслуга за овакав ликовни квалитет високих уметничких вредности ученика великим делом припада и предметном професору, госпођи Наташи Јовановић, која подстиче ученике да се креативно што смелије изразе. Зато је жири донео одлуку да Школи примењених уметности у Шапцу додели свечану диплому, а професорки, Наташи Јовановић захвалницу 29. новембра у Музеју „21. октобар“™“™ на свечаном уручењу награда, коме ће као гост присуствовати и познати песник, Јован Зивлак, чији су стихови били тема овогодишњег конкурса. Такође, организатор, на препоруку жирија, одлучио је да приреди изложбу радова ових вредних и талентованих ђака у Музеју „21. октобар“ следеће 2014. године, како би се што већи број људи упознао са њиховим радом ““ истакла је Јелена Давидовић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa