Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
ОДРЖАН ТРЕЋИ „ЈУВЕНТУС ФЕСТ“

РАПСОДИЈА МЛАДАЛАЧКОГ ТАЛЕНТА

У суботу, 23. новембра, у организацији Ученичког парламента Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ манифестација окупила седамнаест извођача у три категорије ““ класична, забавна и народна музика. Лауреат такмичења Анета Бијуклић
Под мотом „Радујемо се што смо млади“ на двочасовно путовање од класичне до народне изворне музике својим свирањем и певањем све присутне повели су веома талентовани ученици. Ово је била прилика, како је истакао Александар Тадић, председник Ученичког парламента да се кроз забаван и такмичарски карактер „Јувентус феста“ представе публици и на тај начин стекну потребно самопоуздање када су у питању наступи.
Жири у саставу председница Бранислава Ђукановић, проф. гитаре, Борис Јекић, проф. клавира, Горан Спасић, проф. теоретских предмета, и ученици Николина Јовановић и Момчило Томић имао је тежак задатак.
- Био нам је велики проблем, нарочито у овој трећој категорији да поделимо бодове. Успели смо то. У првој категорији, класична музика, прво место са 98 бодова заузели су Салко Лекић и Филип Макевић, са бодом мање прву другу награду освојила је Анета Бијуклић, а прва трећа са 93 бода припала је Александру Грујићу. Када су у питању друге награде прву је освојила Ивана Јованић са 88 бодова, а другу другу са 86 поделили су Вук Пузић и Милена Петровић. У категорији забавне музике са 77 бодова трећа друга награда додељена је Катарини Врачевић, трећа прва са 78 бодова Алекси Новаковићу, друга прва са 81 Ивани Јованић, прва трећа са 91 бодом Николи Пантелићу, прва друга са 92 бода Јовани Кокановић и прва прва са 93 бода триу Јелена Живановић, Марта Васић и Александар Тадић. Највише проблема су нам направили такмичари треће категорије, тј. народне музике. Другу другу смо доделили Анђелки Томић са освојених 83 бода, другу прву са 85 бодова Јовани Кокановић, прву трећу са 98 бодова Александру Грујићу и Александру Максимовићу, прву другу са 98 бодова Николи Дејковићу, прву прву са 100 бодова Анети Бијуклић ““ рекла је проф. Бранислава Ђукановић.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa