Инфо

28. новембар 2013.28. нов 2013.
ЈОШ ТРИ МЕСЕЦА ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА РЕСТИТУЦИЈУ

ПРАВДА ЗА СТАРЕ ВЛАСНИКЕ

Рок за подношење захтева за повраћај одузете имовине истиче 1. марта 2014. године. На подручју које покрива радна јединица Шабац задужена за реституцију до сада је поднето око шест стотина захтева.
Србија међу последњим државама у Европи регулише питање имовине одузете после Другог светског рата. На територији Мачванског округа око шест стотина грађана до сада је затражило повраћај конфисковане имовине.
- У Шапцу је до сада поднето скоро 400 захтева, у Лозници 140, док се остатак односи на друге општине на подручју Мачванског округа. Комуникација са Агенцијом за реституцију, односно добијање повратних информација о успешности предатих захтева, није на задовољавајућем нивоу, тако да углавном из средстава јавног информисања сазнајемо шта је од имовине враћено предратним власницима. Познат је пример натуралне реституције, у случају национализоване зграде Синагоге у улици Владе Јовановића, али неких детаљнијих информација о овом случају, као и осталима, од Агенције за реституцију нисмо добили, каже дипломирани правник Александар Јовановић, задужен за процес реституције у радној јединици Шабац.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa