Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
САРАДЊА ИНСТИТУЦИЈА

„ЈАНКОВЦИ“ У КРУГУ 10

Чланице шабачке ликовне групе „Круг 10“ и Жељка Бојић, учитељица у Основној школи „Јанко Веселиновић“ из Шапца, покренули су сарадњу са циљем да ученици ове школе осете чар стварања у ликовном атељеу, да кроз радионице савладају различите ликовне технике и друже се са ликовним уметницима. У активности су укључени ученици 3/3 одељења „Јанкове“ школе. Светлана Жегарац ученике је овога понедељка дочекала речима добродошлице и укратко их упознала са активностима ликовне групе. Ђаци су погледали сталну поставку радова, а затим им је сликарка Славица Илић показала како настају колажи од сувог лишћа. „Јанковци“ су се са великим задовољством прикључили радионици. Дугогодишње просветарско искуство Светлане Жегарац допринело је да сва деца буду укључена у рад, а у томе су помогле и чланице групе Гоца Манојловић и Анђа Веселиновић.
Договорена је даља сарадња, кроз коју би деца стварала заједно са уметницама. Постоји и могућност организовања заједничке изложбе радова насталих у оквиру ових активности у галерији удружења. Овај пилот пројекат, уколико наиђе на финансијску подршку локалне средине, могао би да заживи и пружи могућност и другим малишанима да уживају у стварању и дружењу.
Школа „Јанко Веселиновић“ овом активношћу наставила је интензивну сарадњу са скоро свим институцијама, организацијама и удружењима на простору Градске управе Шабац, и зато је постала једна од најангажованијих градских основних школа у свим облицима сарадње на нивоу локалне заједнице.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa