Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ ПРОЈЕКАТ НСЗЗ ФИЛИЈАЛА ШАБАЦ

ВАРЈАЧОМ ДО ПОСЛА

У сарадњи са Економско-трговинском школом од 30. септембра осам полазника стицало знања из области кулинарства. Плаћен превоз и минимална зарада од 5.800 динара месечно за време обуке и диплома полуквалификованог кувара
Пет сати у току дана под будним оком наставника куварства за практичну наставу Миленка Савића осам полазница пројекта „Друга шанса“ Националне службе за запошљавање Филијала Шабац стицало је нова знања.
- Имала сам искуства и прилику да радим али је ово нешто баш посебно за мене. Посебно баш због тога што нисам успела да звршим основну школу па ми се пружила та могућност. Сад, хвала Богу, кренули смо са овом обуком што је прелепо и добро. Мени је много драго посебно што волим да кувам. После овога пружају ми се друге шансе, могућности. Много лакше и брже ћу доћи до посла. Искључиво због тог искуства и знања, ове друге шансе ““ рекла је Раденка Јекић.
На овај начин Национална служба за запошљавање омогућила је доквалификацију за све заинтересоване. Према речима Јованке Момчиловић, организатора образовања одраслих, полазници трећег циклуса прошлогодишњег пројекта „Друга шанса“, по завршетку стећи ће звање полуквалификованог кувара.
- Све време обуку похађа осам лица, пет сати у току дана. Обука траје 260 часова или сати тако да заиста мислимо да ће лица по завршеној обуци лакше наћи посао с обзиром да су била неквалификована. Ове године углавном су се жене јавиле за ту обуку. Надам се да ће следеће године бити мало више обука али и мало шареније што се тиче кандидата ““ додала је Момчиловићева.
Задовољан радом својих ученица био је и наставник Миленко Савић који је истакао да су у питању одлични ученици жељни знања.
- Пријатно сам изненађен интересовањем, али и са колико су жеље и воље дошли да раде. То је за сваку похвалу. Иако имају доста обавеза буквално са посла долазе код нас. Прихватили су ово из задовољства а не из обавезе. Дошли су да науче нешто. Све похвале. Немам ни једну примедбу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa