Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
ЗАКОН О ПОДСТИЦАЈИМА У ПОЉОПРИВРЕДИ ПОД ЛУПОМ МАЧВАНСКИХ СЕЉАКА

ДА, УЗ РЕЗЕРВЕ

После дужег времена Министарство пољопривреде Србије консултује “базу“ у доношењу важног законског решења. Председник општине Богатић Ненад Бесеровац и присутни пољопривредници похвалили гест Министарства, које је представљао Сенад Махмутовић, државни секретар
Прошле недеље у организацији Дирекције за пољопривреду и село општине Богатић, одржан је скуп пољопривредника Мачве и представника неких њихових удружења на коме су они посредством Сенада Махмутовића, државног секретара у Министарству за пољопривреду, присутног на скупу, пренели низ замерки поводом Закона о подстицајима у пољопривреди.
Радиша Радовановић, угледни произвођач из Богатића, истиче да субвенције нису много помогле посусталој мачванској пољопривреди, захваћеној незапамћеном кризом. Његова сугестија је да се више стимулишу пољопривредници којима је то основно занимање, посебно сточари. За велике проблеме оптужио је накарадну приватизацију, првенствено у прерађивачкој индустрији.
Маленко Мајсторовић из Дубља, власник пекаре “Електро“ је за чвршће повезивање примарне пољопривредне производње и прерађивачке индустрије, како би велики ризик у овој захтевној производњи био мањи. Оштро је критиковао Управу за јавна плаћања, наводећи пример њиховог великог администрирања, што је на неки начин обесмислило напоре државе да подстицајима помогне.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa