Инфо

5. децембар 2013.5. дец 2013.
САЛА ЗА СТОНИ ТЕНИС У МЗ “ЖИКА ПОПОВИЋ“

ШАБАЦ КАО ДОБАР ПРИМЕР

Дом у Месној заједници “Жика Поповић“, у ком је недавно отворена сала за борилачке спортове, од прошлог понедељка богатији је за још један садржај. Два стола за стони тенис биће на располагању, пре свега особама са посебним потребама. Поред спортиста који ће тренирати у новој сали, на отарању су били представници Градске управе, као и државни секретар у Министарству омладине и спорта, Ненад Боровчанин.
Славиша Савић, члан градског Већа задужен за особе са инвалидитетом, истакао је да ће им много значити простор који је апсолутно доступан за њих, и који могу да користе без икаквих сметњи за своје тренинге.
Ненад Боровчанин је навео да је важно створити услове за инвалиде, не само када је спорт у питању, него и у другим областима, нарочито у образовању и запошљавању.
-Када је параолимпизам у питању, истакао бих га као цивилизацијску и друштвену вредност и због тога га морамо посебно неговати. Република Србија је изједначила национална признања за освајаче медаља на Параолимпијским играма са Олимпијским. Са друге стране морају се обезбедити услови за бављење спортом. Један од најбољих начина за то је да се крене од месних организација, општина и градова. Шабац је добар пример. Имали смо леп повод да дођемо, а особе са инвалидитетом имају место где могу да се окупљају и проводе слободно време, рекао је Боровчанин.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa