Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
НАТАША МАРКОВИЋ, ГЕНЕРАЛНА ДИРЕКТОРКА КОМПАНИЈЕ „ГЕЛЕБ ГРОУП“

ПРЕДНОСТ ЈЕ БИТИ ЖЕНА У БИЗНИСУ

Компаније „Галеб Гроуп“ из Шапца, постоји већ „дугих“ 35 година. Није се развијала преко ноћи, него визијом. Радослав Веселиновић, оснивач и председник „Галеб Гроуп“-а на време је „у ватру“ убацио и млађе чланове своје породице и на тај начин модернизовао приступ послу. Наташа, Слободан и Александра школовали су се на престижним универзитетима у Италији. Наташа, данас Марковић, дипломирала је на Јохн Цабот универзитету, а потом завршила и мастер студије на Факултету техничких наука у Новом Саду и Унитед Бусинесс Институте у Бриселу. Удата је, мајка двоје деце, а са друге стране велике обавезе у компанији често је одвоје од оних породичних. Заједно са породицом, али и свим запосленима у „Галеб Гроуп“-у успели су да компанију отргну из канџи кризе и да много ведрије гледају у време које долази.
Како је бити женско у српском бизнису? Многи тврде да је бизнис мушки посао. Жене у Србији то демантују.
- Сматрам да је то једна флоскула која нема превише додира са стварним стањем у привреди из више разлога. Један од њих је чињеница да је женама, баш зато што су жене, поготово на водећим позицијама у послу, често велика олакшица то што су припаднице лепшег пола. Ми смо генерално културан народ и према женама у бизнису постоји поштовање.
“Галеб Гроуп“ је предузеће са дугом традицијом и репутацијом. Међутим, криза га није заобишла. Колико је женама лакше да прве отворе врата и да се носе са бременом кризних времена?
- Као и свима који су на руководећим позицијама, у временима кризе је тешко, а поготово кад криза дотакне и предузеће у коме сте ви директор. Није лако, али се трудимо да сви запослени буду чврсте карике у нашем ланцу и да кризу пребродимо и из ње изађемо још јачи и способнији.
Да ли Вам је потребно да се сваког дана „доказујете“ у свету бизниса?
- Доказивање самој себи ми често одмаже, али кад схватите да је бити жена у послу и животу предност, онда стекнете сигурност и потреба за самодоказивањем није неопходна, а још мање је свакодневна.
Сањате дан када ћете...?
- Сањам дан када ћу се наспавати. Са двоје мале деце и много обавеза, сна ми никад није довољно.
Колико слободног времена имате ван посла?
- Током радне недеље мање, али се зато трудим да га викендом надокнадим. У сваком случају, мало више слободног времена би ми добро дошло.
Како усклађујете време са породичним обавезама?
- Трудим се да не запостављам породицу, па и према томе планирам време у сваком смислу. Породичне обавезе ми причињавају задовољство, тако да за њих увек нађем времена.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa