Инфо

12. децембар 2013.12. дец 2013.
БРИГА О НАЈТЕЖИМ БОЛЕСНИЦИМА

ПРЕДЛОЖЕН НОВИ ЗАКОН

Чланови посланичког клуба „Заједно за Србију“ предали су у Народној скупштини Републике Србије предлог Закона о праву на здравствену заштиту тешко оболелих становника
Захваљујући предлогу посланичке групе „Заједно за Србију“, Народна скупштина ускоро ће расправљати о усвајању Закона о праву на здравствену заштиту тешко оболелих становника. Уколико овај правни акт буде усвојен велики број грађана имаће бољу негу. Предлогом закона, прецизирано је да посебна пажња буде посвећена обелелим од малигних болести, хемофилије, мултиплесклерозе, шећерне болести, психозе, цистичне фиброзе, реуматске грознице, епилепсије, болести зависности, системске аутоимуне болести и ХИВ инфекције. Предложени правни акт предвиђа и да добровољни даваоци крви и особе које су завештале органе имају адекватнији здравствени третман.
- Због немогућности да се измирују доприноси, ове особе немају оверене здравствене књижице и не могу да се лече. Ове болести иначе спадају у најчешће узроке смртности у Србији, односно у укупном броју смртних случајева учествују са више од 80 одсто, каже народни посланик Небојша Зеленовић, који је испред посланичког клуба „Заједно за Србију“ предао Народној скупштини предлог закона.
Зеленовић се нада да ће предлог закона имати велику подршку осталих посланичких група.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa