Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
РУКОМЕТ: У ЛЕПОМ АМБИЈЕНТУ ПРЕД 3.000 ГЛЕДАЛАЦА

ЗВЕЗДА ПОТАМНЕЛА У "ЗОРКИ"

Металопластика ““ Црвена звезда 30:22 (12:10)
Спортска хала: “Зорка“. Гледалаца: 3.000. Седмерци: Металопластика 3 (2), Црвена звезда 3 (3). Искључења: Металопластика 2, Црвена звезда 8 минута.
Металопластика: Максимовић, Травар 2, Миловановић, Алексић, Стевановић, Палевић, Марјановић 5, Канкараш 5, Медурић 2, Обрадовић, Марковић, Арсић (13 одбрана), Грујичић 3, Митровић 2, Милосављевић 5(2), Драгаш 6.
Играч утакмице: Бранко Канкараш (Металопластика)
Најстарији српски рукометни дерби протекао је у знаку сјајне игре рукометаша Металопластике који су после Железничара, Радничког декласирали и трећег кандидата за највиши пласман, старог ривала Црвену звезду која је после овог пораза пала са лидерске позиције. Првих петнаест минута играло се гол за гол. Шапчани су искористили добре одбране Дарка Арсића и у 24. минуту успели да на одмор оду са два гола предности. У наставку сјајном игром у одбрани за коју Београђани нису имали решење “пластичари“ су преко Марјановића, Драгаша и Канкараша у 49. минуту први пут стигли до највеће предности од девет голова 23:14 која је за рукометаше Црвене звезде била недостижна. Ипак гости су пар секунди пре краја голом из седмерца ставили тачку на коначан исход ове квалитетне и интересантне утакмице која је одушевила шабачке љубитеље рукомета који су испунили трибине хале “Зорка“. Чета тренера Славка Новаковића се тако на најлепши могући начин опростила од публике до пролећног наставка првенства почетком фебруара наредне године и заслужено ће презимети на другој позицији суперлигашке табеле.
- Последњих неколико утакмица са квалитетним ривалима одиграли смо у високом ритму, добро у одбрани и имали смо добру реализацију. За разлику од ранијих мечева последњих пар сусрета смо преломили у другом полувремену и пре краја решавали питање победника. Тако је било и у дуелу са Црвеном звездом. Унаставку имамо лакши распоред али и гушћи календар нарочито у фебруару када нас поред утакмица у првенству очекују и такмичења у националном, и Челенџ купу где мислим да имамо реалне шансе за пролаз у четвртфинале. То је и разлог што ћемо пре свих клубова почети са припремама. За све остварено до сада имамо право да се надамо и даје нам пуно оправдања - јасан је Жикица Милосављевић десно крило Металопластике.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa