Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
У ХРАМУ КУЛТУРЕ

ПРЕДСТАВА О ЊЕГОШУ

У години у којој обележавамо 200 година од рођења Његоша, о коме се гласно ћути, полазници радионице за младе Библиотеке шабачке, проговорили су представом „Ја, човјек“. Ови млади људи су последњих неколико месеци, своје слободно време проводили читајући и истражујући живот и дело Петра Петровића Његоша, једног од највећих српских песника, што је резултирало изванредном представом. Сценарио су потписали Душан Симић и Марко Мозетић, а режију Кристина Арсеновић и Александра Ердевички, запослене у Библиотеци које, очигледно, уживају у раду са младим људима.
- Задовољство је утолико веће што су сви сарадници млади, што су пронашли инспирацију и подстицај да говоре о Његошу, проуче његово дело, науче га и играју, изјавила је Соња Бокун Ђинић, директорка Библиотеке.
У представи играју Душан Симић, Никола Ђукић, Милица Мијатовић, Филип Хушидић, Страхиња Благојевић, Наташа Пантелић и Филип Рајковић.
- Моја улога ђевојке није претерано захтевна, али сам уживала у раду са својим пријатељима. Представа је прошла сјајно, што смо и очекивали. Надамо се да ће бити још извођена, јер је веома битна не само за едукацију младих, него и одраслих, каже Наташа Пантелић, полазница радионице.
После „Књигождера“, првог сајта за младе и резултата које су полазници радионица остварили на разним такмичењима ове године, представа „Ја, човјек“ је успешна завршница.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa