Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
ПРЕГРШТ НАГРАДА ЗА ШКОЛУ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

ИЗВАН ОКВИРА ПРОСЕЧНОСТИ

На недавном конкурсу Агенције за борбу против корупције „Кад мало боље размислим“ ученици освојили два прва, једно друго и два трећа места, док су чланови Фотографске секције на конкурсу „Народна ношња и фолклор“, који је расписао Центар за ликовно васпитање деце и омладине Војводине, добили специјалну награду
По ко зна који пут ученици Школе примењених уметности својим талентом, креативношћу и истрајношћу, показали су шта знају и умеју. Као потврда њиховог рада под будним оком професора ментора недавно су стигле и награде са два престижна конкурса. По речима чланова жирија конкурса „Кад мало боље размислим“ Агенције за борбу против корупције „радови ученика Школе примењених уметности, по професионалном нивоу израде, излазе из оквира просечних радова“. Тако је у категорији ликовни рад/фотографија/плакат прво место припало матуранту Младену Лукићу.
- Увек актуелна тема борба против корупције је веома инспиративна, за мене посебно, пошто даље школовање намеравам да наставим на Факултету државне безбедности. На плакату који сам урадио, корупција је представљена као оперативни систем који је осуђен на пропаст. Награда за мене представља подстицај за даље усавршавање, а посебно у области графичког дизајна у којем желим да се и даље усавршавам ““ додао је Младен коме је ментор био проф. Михаило Симовић.
Друго место у истој категорији освојила је Анита Пилић ИВ2, а треће Кристина Ковачевић, ИВ2, и Тамара Ковачевић, ИИ3. Оним што су постигле задовољан је и њихов професор ментор Младен Пантелић који је истакао да иако им је, без обзира на различите образовне профиле (Тамара је конзерватор, Анита и Кристина ““ аранжери) заједничка велика љубав према уметности, дизајну, цртању и сликању, као и воља и истинска жеља за радом и напредовањем.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa