Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА: ПОМОЋ УЧЕНИЦИМА

ВАЖНО ЈЕ ДОНЕТИ ПРАВУ ОДЛУКУ

У Основној школи „Стојан Новаковић“ већ три године спроводи се пројекат професионалне оријентације ученика, усмерен ка проналажењу најбољег избора по питању наставка школовања основаца
Пред ученике завршног разреда основних школа сваке године поставља се велика дилема о идеалном избору у вези са наставком школовања. Склоности ђака, али и привредна и друштвена клима имају велики утицај на избор професије којом ће се они у будућности бавати. Због тога, у Основној школи „Стојан Новаковић“ стручни тим наставног особља помаже младима у избору будућег занимања.
- Само ако се позив бира у складу са особинама личности, може се постићи успех, задовољство и оно што се обично назива срећом. У циљу што правилнијег избора будућег занимања наших ученика, а будућих средњошколаца, наша школа кроз редовну наставу, ваннаставне активности и програм рада стручних сарадника остварује професионалну оријентацију ученика већ дуже време. Оно што је новина од школске 2011/2012. године, јесте учешће школе у пројекту „Професионална оријентација на преласку у средњу школу“. У питању је пројекат који спроводи ГИЗ ““ организација за међународну сарадњу СР Немачке у партнерству са Министарством просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Министарством омладине и спорта Републике Србије, а тиче се професионалне оријентације ученика при преласку из основне у средњу школу. Овај пројекат нуди интензивнији, свеобухватнији и квалитетнији рад на професионалном оријентисању ученика, пре свега седмог и осмог разреда, каже школски психолог Катарина Теодоровић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa