Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
МЕДИЦИНСКА ШКОЛА „ДР АНДРА ЈОВАНОВИЋ“

ДОСТОЈНИ СВОГ БУДУЋЕГ ПОЗИВА

Свечаном академијом у петак завршена дводневна прослава поводом шездесет седам година рада. Обележавању и десетогодишњег јубилеја откако ова образовна установа носи име свога задужбинара присуствовали и помоћник министра просвете др Зоран Костић и заменик градоначелника Немања Пајић
Прошло је шездесет седам година откако је по први пут зазвонило звоно у шабачкој Медицинској школи, а само десет од дана када је с поносом понела име свога задужбинара др Андре Јовановића. Данас, ова васпитно-образовна установа граби великим корацима ка модерној и савремено опремљеној школи.
- Ми смо поносни на то што је Влада Републике Србије те 2003. године донела решење да Медицинска школа „Др Андра Јовановић“ буде школа која ће носити име свог задужбинара. Временом се школа мењала, расла, развијала се и данас представља једну савремену школу са десет верификованих образовних профила где просто својим знањем, успешношћу, али и традицијом покушавамо да одговоримо времену које је пред нама ““ рекао је директор др Александар Пајић, обраћајући се окупљенима у свечаној школској сали.
Иако је у питању стручна школа ученици су и овога пута показали да су дорасли сваком задатку. Рецитаторска секција извела је представу „Јован Дучић, песник“. По речима проф. српског језика Александре Павловић ово је била прилика да се на овај начин одуже песнику али и писцу прозних записа, путописа, дипломати и изузетном задужбинару.
- Ове године навршило се седамдесет година од смрти песника и сматрали смо да је то сасвим довољан повод да му се одужимо на неки начин. Имали смо нешто мало мање времена него иначе али смо се потрудили да све то одлично уклопимо. Ја сам овој деци бескрајно захвална на издвојеном времену, на жељи да тај таленат који несумњиво имају искажу на најбољи могући начин““ рекла је проф. Александра Павловић, сценариста и редитељ.
Сценографија и костими, захваљујући Библиотеци шабачкој и Шабачком позоришту, дочарали су Дучићево време уз избор музике и одломке из песниковог богатог стваралачког опуса и неизоставног „Блага Цара Радована“. А да је изазов био велики потврдили су и Никола Ђукић, у улози Дучића, и Виолета Савић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa