Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
У ПОЛИЦИЈСКОЈ УПРАВИ ШАБАЦ

СПРЕМНИ ЗА НОВОГОДИШЊУ НОЋ

Током новогодишњих празника старешине ПУ Шабац дежураће од 00 до 24 сата. Присуство полицијских патрола биће појачано, како у саобраћају, тако и у граду.
-За сада нема пријављених организованих дочека Нове године на отвореном простору. Неки угоститељски објекти сигурно ће приређивати прославе, али они ће ангажовати и своје редарске службе, тако да ћемо се тамо појављивати само у случају потребе по позиву, каже официр одељења полиције Драган Нинковић.
Нинковић наводи и да овлашћена службена лица Одељења за ванредне ситуације врше појачану контролу промета и продаје пиротехничких средстава. Ипак, апелује на родитеље да не дају деци новац за куповину пиротехнике јер нестручно руковање може да проузрокује и тешке последице.
-Последњих неколико година у новогодишњој ноћи нисмо имали никаквих већих проблема и са аспекта безбедности смо задовољни. Употребе ватреног оружја на прославама више нема. Свест грађана је на вишем нивоу, али је и економска ситуација у земљи таква да се и прославе организују скромније са мање алкохола, истиче Нинковић.
Према Нинковићевим речима кривична дела у време новогодишњих празника стагнирају, међутим саобраћајних незгода има. Због тога, посебно позива возаче да под дејством алкохола не седају за волан.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa