Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
ИЗМЕЂУ РЕДОВА

НОВА ШАНСА

Круни се полако и овај дванаести месец тринаесте године. Ваља подвлачити црту. Многи међу Србима рећи ће, по оној старој народној: “Где си био- нигде, шта си радио- ништа“.
Додуше, неки су били негде и урадили нешто. Тако је то, не могу сви све.
Сад они наши, они одозго, уз већ речено да ће наредна година бити тешка, додају да ће то бити јако тешка година. А нама као да је то свеједно, тешко или јако тешко. И за једно и за друго знамо, ћерамо се годинама што би рек“™о песник. А канда ћемо се још ћерати.
Кад су у питању они одозго, могли би бар сад за празнике мало да нас одморе. Да проћердамо Нову годину и Божић, па онда нек“™ опет причају о европским правилима, монетарном фонду, капиталним инвестицијама, националном дугу и још којечему.
Најновији избори, у једној београдској и још неким српским општинама, потврдили су да Срби воле победнике. Што би се рекло најбоље обожавају оне који су на власти. Власт је власт.
У Шапцу током ове године украдено чак око хиљаду шахтова. Сигурно је да ти који то краду не једу те шахтове. Негде су морали или да их продају или да претопе. Ипак, неко је морао да закрпи те рупе. Тако је то, једни секу, други крпе.
Како су последњих година успешно проведене приватизације фирми широм Србије, тако их прате и анегдоте. Као ова: Успешни бизнисмен, који баш није много бринуо о својим радницима, одлучи да пред Нову годину прослави завршетак успешне сезоне. Позвао је свог асистента и дао му упутства “Хоћу да то буде лепо, на нивоу, да не кошта много, да буде упадљиво и да се сви радници провеселе“. “Газда- рекао је асистент- онда је најбоље да се обесите“.
И кад смо код наступајућих празника, ево и овог запажања: “Шта праве земунци за Нову годину- сачекушу“.
Иначе, по паганском веровању Нову годину треба дочекати с пуно буке јер се тако отерају зли духови. Изгледа да смо ми то погрешно схватили, толико буке направимо да растерамо и доброномерне духове.
Ипак, неко је поручио: Назадравимо Новој години као још једној шанси да све поставимо на своје место!

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa