Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
ПРОБЛЕМ ШКОЛСКИХ СМЕНА ПРЕДСТАВЉЕН МИНИСТРУ ПРОСВЕТЕ

ПОДРШКА МИНИСТАРСТВА

Министар просвете Томислав Јовановић рекао је, после прошлонедељног састанка са градоначелником Шапца Милошем Милошевићем, да министарство подржава одлуку локалне самоуправе о повратку школских смена на режим који је важио до ове школске године. Како је истакнуто, приликом доношења одлука о организацији наставе морају се уважити специфичности сваке заједнице које се могу одразити на безбедносне аспекте, веће трошкове школа и тежу организацију превоза ученика.
- Министар Јовановић је веома брзо организовао састанак на ком смо му изложили проблем у вези са школским сменама. Образложио сам му шта се све у Шапцу дешавало поводом промене смена и какве су реакције родитеља биле на ту тему. Министар је показао разумевање за изнете аргументе и сложио се да је реакција града, у којој смо ми препоручили директорима школа да се уважи мишљење родитеља, сасвим оправдана. Ти аргументи темеље се на ставовима родитеља да је потребно заштити најбоље интересе деце имајући при том у виду безбедност, организацију превоза, уштеду енергије и спровођење ваншколских активности, каже Милошевић.
Народни посланик Небојша Зеленовић, након конструктивног разговора са министром просвете, очекује да Народна скупштина Републике Србије усвоји предлог закона о допуни Закона о основама система образовања и васпитања, који је поднела посланичка група „Заједно за Србију“. Нацртом правног акта предвиђено је да министар просвете, на захтев локалне самоуправе, може донети одлуку о промени режима школских смена, у најбољем интересу ученика и родитеља.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa