Инфо

19. децембар 2013.19. дец 2013.
ПРИХОД ОД ПОРЕЗА НА ИМОВИНУ ШАНСА ЗА РАЗВОЈ СЕЛА

НОВАЦ ЗА ПРИОРИТЕТНЕ ПОСЛОВЕ

Представници сеоских месних заједница подржавају идеју о повраћају средстава прикупљених по основу пореза на имовину у места у којима су наплаћена.
Текуће одржавање села, хитне интервенције по питању замене уличне расвете, уређење центара села и објеката од општег значаја, само су неке од погодности које житељи сеоских месних заједница могу очекивати од следеће године, уколико Скупштина града Шапца усвоји предлог који је потекао од представника ових насеља.
- То је веома добра идеја јер се новац враћа у средину у којој живимо. До сада су месне заједнице самостално тешко могле нешто да ураде, јер је скоро немогуће увести самодоприносе, тако да ће нам ова средства, од 1.000 динара по домаћинству, доста значити. У Богосавцу има око 350 домаћинства, што значи да ћемо на располагању имати 350.000 динара. Та средства улагаће се у изградњу Дома културе, замену дотрајале уличне расвете и уређење центра села, каже Раде Јованић, председник Савета месне заједнице Богосавац.
Он додаје да је током последњих неколико година доста средстава уложено у ово село.
- Много је урађено по питању путне инфраструктуре, како главних саобраћајница, тако и изградњом малских путева, чиме је олакшано бављење пољопривредом. Сада свако механизацијом може да оде у њиву, што је до пре пар година било незамисливо, истиче Јованић.
И мештани Змињака имају велика очекивања од инвестирања средстава прикупљених на основу пореза на имовину.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa