Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ ПО ПРВИ ПУТ УЧЕСНИК „СТЕРИЈИНОГ ПОЗОРЈА“

„БИЗАРНО“ МЕЂУ НАЈБОЉИМ ПРЕДСТАВАМА

Шабачко позориште са представом „Бизарно“, рађеном у копродукцији са београдским Народним позориштем по први пут биће учесник „Стеријиног позорја“ у Новом Саду, истакнуто на конференција за новинаре у уторак.
- Веома смо почаствовани са позивом селектора из „Стеријиног позорја“ да узмемо учешће на фестивалу. Већ низ година смо у самом врху. Стално смо на прагу „Стеријиног позорја“ али нам некако увек измакне. Ево, овог пута смо стигли и надам се да ћемо показати шта знамо и умемо -рекао је Зоран Карајић, директор Шабачког позоришта.
Без обзира на веома отежане услове услед смањених финансијских средстава и новог закона о запошљавању Шабачко позориште до краја сезоне обрадоваће своје суграђане са још две премијере.
- Једна је дипломска представа младог редитеља из Новог Сада, Момчила Митровића. У питању је представа “Зима“ за Малу сцену. Играће искључиво млади глумци. Надам се да ће, по свему ономе што сам до сада видео, тај млади човек једног дана постати веома успешан редитељ. Мени је драго што ће он започети своју каријеру у Шапцу. Поред тога, Саша Лукач, наш човек који живи у Канади већ двадесетак година, долази да ради представу „Доживљаји доброг војника Швејка“. Покушавамо да овом представом некако направимо оно што се каже „три у један“. Прво, то је изванредна литература. Друго, то је стварно добар хумор, права комедија. Треће, има везе са Првим светским ратом тако да ће то све заједно „смиксано“ да буде један чудан мјузикл ““ додао је Карајић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa