Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА „ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ“

ПОЕЗИЈА И ДАЉЕ ЖИВИ

На Светски дан поезије, прошлог петка, у Великој сали Културног центра одржано је финале Општинског такмичења рецитатора „Песниче народа мог. Тридесет рецитатора, по десет из три категорије, такмичило се за пролаз на окружно такмичење које ће се одржати у априлу у Библиотеци „Политика“ у Крупњу. По речима проф. др Анђелке Лазић било је тешко одабрати најбоље међу најбољима.
- Доста је деце учествовало што је добро. Драго нам је што су и родитељи и професори задовољни. Није било примедби. Уживали смо сви. Дружићемо се и даље. Надамо се да ћемо добро проћи на окружном такмичењу ““ рекла је проф. др Лазић, председница жирија чију су чланови били и мр књижевности Наташа Инђић и проф. разредне наставе Снежана Антонић.
Да интересовање за лепу реч, изговор, поезију не јењава показује и податак да је за ово такмичење било пријављено сто тридесеторо ученика основних и средњих шабачких школа. Због болести петоро је одустало. Од тридесеторо финалиста изабрано је петнаесторо. Тако су у најмлађој групи, од првог до осмог разреда, даље прошли Тијана Искић, ОШ „Лаза К. Лазаревић“, Лука Марковић, Мина Станишић и Вукан Обадовић, ОШ „Николај Велимировић“, и Лена Перишић, ОШ „Јанко Веселиновић“. У средњем узрасту, од петог до осмог разреда, најбољи су били Кристина Вулетић, ОШ „Лаза К. Лазаревић“, Иван Егановић, ОШ „Вук Караџић“, Данијела Саватић, ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“ Прњавор, Милица Марчић и Вук Станковић, ОШ „Николај Велимировић“. У најстаријем узрасту, код средњошколаца, даље су се пласирали Теодора Величковић, Медицинска школа „Др Андра Јовановић“, Ивана Ђурковић и Милена Панић, Економско-трговинска школа, Јелена Јевтић и Катарина Тадић, Шабачка гимназија.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa