Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
ПРИЗНАЊА ЗА ШАБАЧКЕ ГИМНАЗИЈАЛАЦЕ

МЕЂУ НАЈБОЉИМА У СРБИЈИ

Тим математичке репрезентације Шабачке гимназије остварио је велики успех на недавно одржаном републичком такмичењу у Нишу.
Математичким жаргоном речено, противнике растављају на просте чиниоце. Младен Самарџић, ученик трећег разреда освојио је прво место на републичком такмичењу у Нишу, док је годину дана старијем Владимиру Инђићу припало треће место.
- Ово је највећи успех који сам постигао на досадашњим такмичењима. Задаци јесу били тешки, али ми се чини да су ипак били за нијансу лакши него претходних година, скроман је Самарџић, док Инђић додаје да је припрема за саму смотру најбољих математичара била пресудна.
- Из године у годину учествујемо на такмичењима и стичемо искуство које нам је сада донело значајна признања. Искрено, нисам очекивао овакав резултат, те је задовољство због оствареног још веће. Освајањем трећег места стекао сам право да упишем факултет без полагања пријемног испита, што ми много значи,ј ер ћу бити растерећен до краја завршне године, каже Инђић.
По први пут на такмичењу била је Милијана Ђорђевић, коју успеси тек очекују.
- Ово је за мене фантастично искуство. Сигурна сам да ће ми оно доста помоћи у наредним годинама. Задаци су били тешки, примерени нивоу такмичења, ја сам дала све од себе, а надам се да ће следеће године и резултат бити још бољи, рекла је Ђорђевићева.
На остварене резултате поносни су професори и руководство школе, који су за школске шампионе организовали пригодан пријем.
- Очекивали смо успех, с обзиром на претходне резултате ових ученика и рад који су уложили. Када би ове резултате поредили са спортом, то је државно првенство где имамо два златне и једну бронзану медаљу. Веома је важно и то што смо обезбедили континуитет, јер већ годинама имамо ученике који освајају прва места на републичким такмичењима, навела је професорка математике Мирјана Ћорилић, која је водила тим Шапчана на смотри најбољих математичара у Нишу.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa