Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
У ПОСЕТИ МАОВИМА

ПОНОСНИ НА СВОЈЕ МЛЕКАРЕ

Највећи проблем у Маовима представља лоша инфраструктура, путеви пре свега. Новоизабрани Савет месне заједнице почео да решава проблеме које може из својих средстава: чишћење дивљих депонија и уређење гробља
Поцерско село Маови има око 700 становника који се углавном баве пољопривредом. На недавно одржаним изборима за Савет месне заједнице мештани су поверење дали новим младим људима, на челу са двадесетједногодшњим Владаном Павловићем, студентом. Идеја за унапређење живота у селу не фали, али потребна је и подршка свих становника, а за најважније пројекте и Градске управе Шабац.
-Највећи проблем у селу је лоша инфраструктура. Водовод и канализација не постоје, а и путеви су веома лоши. Водоводна мрежа је дошла надомак Маова. Било би лепо ако би се створила могућност да прође кроз село. Формираћемо иницијативни одбор који ће ову идеју изнети надлежним у ЈКП “Водовод“. Покушаћемо и у Дирекцији за путеве да разговарамо о санацији путева принципом два динара на динар. Мештани до чијих кућа путеви практично и не постоје, спремни су да издвоје новац да се тај проблем реши, каже Павловић.
Оно што је у 21. веку тешко замисливо је чињеница да се у овом селу, удаљеном свега десетак километара од Шапца, не може ништа купити у периоду од 12 до 16 часова. Једина продавница мешовите робе ради двокрако и у том периоду је затворена. Председник МЗ каже да би волели да нека фирма ту отвори радњу, а локал би дали на коришћење по веома повољним условима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa