Инфо

27. март 2014.27. мар 2014.
ПОЧЕО СА РАДОМ СЕРВИС „ХАЛО БЕБА“

ПОМОЋ МАЈКАМА

Будућим мајкама у Шапцу од недавно је на располагању телефонско саветовалиште за правилан одгој деце „Хало беба“. Сервис је осмишљен за пружање помоћи неискусним мајкама и трудницама , које позивањем телефонског броја 015/363-659 могу добити савете о правилној исхрани деце хигијени и нези трудница и породиља.
- За помоћ нам се најчешће обраћају млади родитељи, а њихова питања се односе на то колико често треба дојити бебу, када је сита, кад је право време за купање и слично. Све су то недоумице кроз које сви млади парови пролазе, а на нама је да им помогнемо, кажу у Патронажној служби.
Шабац је један од 11 градова у Србији који су увели сервис „Хало беба“, а за стручну подршку задужено је 13 сарадника.
- Финансирамо рад патронажних сестара које 24 сата дежурају крај теленофа и пружају све потребне информације младим родитељима. Рад сервиса је започет уз стручну помоћ и подршку УНИЦЕФ. Основни циљ “Хало бебе“ је промоција здравља мајке и детета кроз подстицање доношења одлука везаних за здравље, правилну исхрану, негу, раст и развој деце, а на бази адекватних и правовремених информација, порука и савета у складу са усаглашеним и савременим стручним ставовима. За рад саветовалишта, Републички фонд за здравствено осигурање је организовао додатну едукацију медицинских сестара, које ће пружати подршку трудницама да остваре здраво материнство, саветовати породиље о правилној нези деце и у случајевима болести. Информатички сектор Фонда развио је посебну апликацију, на основу које ће сестре у сваком тренутку моћи да имају прецизан увид у потребне податке, картон корисника, историју саветовања и друго, кажу у Фонду.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa