Инфо

11. март 2010.11. мар 2010.
ПРЕМИЈЕРА ПРЕДСТАВЕ НИКИТЕ МИЛИВОЈЕВИЋА „ДОГАЂАЈ У СТАНУ БР. 2“

ПУБЛИКА ОДУШЕВЉЕНА

Комедија „Догађај у стану број два“ одушевила публику у Шабачком позоришту, на прамијери одржаној прошлог уторка
На великој сцени Шабачког позоришта, у уторак је одржана премијера дуго најављиване представе „Догађај у стану број два“, у режији Никите Миливојевића.
Могуће и немогуће, стварно и нестварно, почињу да се преплићу у стану, али и животу Ере Николајевне, од тренутка када у њен стан стигну сандуци пуни књига, али и мистерије. Осим сандука, у њеном стану појављују се и Чехов, Гогољ, Пушкин и Толстој, који јој се представљају као аутори књига које се налазе у сандуцима. Овакви догађаји уносе немир у живот госпође Николајевне, чији лик тумачи Анета Томашевић. Ствари, међутим, почињу да измичу контроли када цео комшилук постане свестан да се у стану број два догађа нешто чудно.
Користећи компилације текстова неколико писаца из периода руске авангарде, редитељ Никита Миливојевић, метафорички је приказао стање једног стана, града, али и друштва у целини.
Миливојевићево поигравање смислом, резултирало је позитивним реакцијама публике, и бројним аплаузима које су добили глумци Шабачког позоришта за успешно одрађен задатак који им је поставио редитељ Миливојевић.
Публика која није имала прилике да премијерно погледа ову представу, може то урадити вечерас, када је прва реприза представе, за коју ће се, по реакцији публике, тражити карта више.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa