Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
ФУДБАЛ: СРПСКА ЛИГА ЗАПАД

РУТИНСКА ПОБЕДА

Мачва ““ Јошаница 4:0 (2:0)
Шабац - стадион Мачва. Гледалаца 500. Судија: Павле Илић (Крагујевац) 8. Стрелци: Ристивојевић у 3, Рашевић у 16, Зорановић у 48, Ђукановић у 85. минуту из једанаестерца. Жути картони: А. Радовановић, Г. Матић (Мачва), Јусуфовић, Маровац (Јошаница).
Мачва: Степандић, Пејовић 8, Ристивојевић 8, И. Радовановић 7, А. Радовановић 7, Ђукановић 8, Илић 7 (Томић 7), Милинковић 7, Зорановић 7 (Г. Матић -), Рашевић 7, Гемовић 6,5 (З. Матић 7).
Јошаница: Башић 7, Маличевић 6, Ренда 6, Грбовић 6, Јаман 5,5, Нокић 5,5, Јусуфовић 5,5, Жупић 6, Марукић 5,5, Сулејмановић 5,5, Маровац 5,5.
Играч утакмице: Филип Пејовић.
Гостујућа екипа из Новог Пазара, не баш тако лоша на табели по броју освојених бодова у првом делу првенства, допутовала је у Шабац са само једанаест играча. Већ на загревању се видело да су “Новопазарци“ знатно ослабљени и расформирани. Фудбалери са којима су располагали више су личили на рекреативце него на оне са којима је Мачва у јесењем делу одиграла нерешено 1:1. Сама чињеница да се у клубу нешто дешава и да су играчи допутовали са неколико сопствених аутомобила, деловала је опуштајуће за црвено-црне, када се сагледа цео ток утакмице и шансе које је имала Мачва. Већ у четвртом минуту из „слободњака“ са двадесетак метара Ристивојевић је одлично послао лопту и матирао голмана Башића. И после примљеног гола, гости углавном нису прелазили на противничку половину, бранили су се колико су могли, а голман Степандић је тек у 21. минуту имао први контакт са лоптом. Осим многобројних прилика које је Мачва имала у првом полувремену (седам шутева ка голу гостију) само је још једна реализована и то она у 16. минуту, када је Рашевић на центар шут Пејовића главом Мачву довео до 2:0. Помало опуштени и недовољно укључени у игру, јер се победа није доводила у питање, Зорановић и Илић су били у офсајду пет до шест пута. У наставку утакмице, већ на самом почетку другог полувремена голман гостију је загрејао дланове и направио лепу параду после шута Илића. Трећи гол за Мачву и први првенствени постигао је Зорановић у 48. минуту главом, поново на центар шут Пејовића. Имали су и гости шут на гол, и то њихов први, у 63. минуту! Мачва је могла забити још неколико голова нпр, када је З. Матић шутирао, али је лопти променио правац Томић који је “спавао“ у офсајду па је судија поништио погодак. Није се снашао ни Зорановић када је у 74. минуту сам изашао пред голмана и пласирао му лопту. Суђење на утакмици је било коректно, па је судија због грубог старта над З. Матићем оправдано показао на белу тачку. Очишћен од картона капитен Ненад Ђукановић постигао је гол из једанаестерца за коначних 4:0 у 85. минуту.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa