Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
УСПЕХ НОВИНАРА ДАРКА БЕРИЋА И УДРУЖЕЊА “ЕКОС“

НАГРАДА ЗА ЕМИСИЈУ

На наградном конкурсу за новинаре активне у области заштите животне средине и одрживог развоја емисија шабачког удружења „Екос“, „Екос на делу“ освојила је другу награду. Конкурс је у јануару расписао Регионални центар за животну средину Централне и Источне Европе(РЕЦ) на који је, у конкуренцији 55 радова из целе Србије, са емисијом „Екос на делу“ аплицирао и уредник ове емисије, шабачки новинар, Дарко Берић.
Наградни конкурс реализован је у оквиру Програма подршке цивилном друштву у области животне средине у Србији (СЕНС) који имплементира Регионални центар за животну средину, а финансира Шведска агенција за међународни развој. Циљ овог наградног конкурса био је да додатно подржи новинаре и уреднике који прате област животне средине и активности цивилног сектора у Србији. Емисија „Екос на делу“ реализује се у оквиру истоименог пројекта Удружења ЕКОС па је ова награда, измеђуосталог, награда целој организацији. Свечана додела организована је на Регионалној конференцији цивилног друштва уприличеној на планини Тари.
-После првобитне неверице, схватио сам колико смо велику ствар учинили не само за Удружење него и за сам град Шабац, имајући у виду да смо били део делегације од 300 гостију који су дошли из читавог балканског региона и других земаља света. Иза мене је седам година бављења новинарством, од чега је пет активно у области заштите животне средине и екологије а ово је велика сатисфакција за будући рад. Захвалност дугујем Удружењу ЕКОС које је препознало мој однос према послу као и великом броју људи који чине шабачку еколошку организацију, истиче Дарко Берић, уредник емисије „Екос на делу“.
Удружење ЕКОС постоји од 2009. године и од тада реализовало је бројне и озбиљне пројекте на афирмацији заштите животне средине са посебним освртом на едукацију деце. Најновији пројекат „Екос на делу“ који прати и награђена истоимена емисија само је потврда великог труда и рада.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa