Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
ЉУБИЦА СИМИЋ, ПРЕДСЕДНИЦА ЦЕНТРА ЗА ЉУДСКА ПРАВА „ХОМО ““ ХОМИНИ“

СТВАРАЛАЧКО МИШЉЕЊЕ КЉУЧ УСПЕХА

Захваљујући средствима добијеним од Европске комисије из Брисела за програм „YОУТХ ИН АЦТИОН“ шабачка невладина организација Центар за људска права „Хомо ““ хомини“ имаће прилику да реализује своја два пројекта везана за младе узраста од осамнаест до двадесет пет година. Пројект „Филм у инклузији“ одржан је од 27. марта до 6. априла.
- Сваки пројекат је нешто ново. Наша невладина организација имала је невероватну срећу да смо код истог донатора добили два пројекта. Први пројекат „Филм у инклузији“ има за циљ да млади људи проговоре на тему инклузије, али не онако како то ми у школском систему тумачимо. Под инклузивним можемо посматрати целе друштвене групације које имају неједнаке услове за живот и рад у односу на остатак света. Циљ је да млади људи из Турске, Сардиније (Италија), Мађарске, Македоније, Чешке, Албаније, Црне Горе, Србије презентују своје проблеме, а самим тим размене искуства и покушају да пронађу начин на који неки проблем може да се превазиђе. Један од циљева био је да видимо како шта функционише у европским државама. Крајњи продукт десетодневног дружења је филм који ће говорити на тему инклузије. Полазници радионице добили су и сертификат ““ каже Љубица Симић, председница Центра за људска права „Хомо ““ хомини“ и идејни творац пројекта.
У периоду од 9. до 18. априла, такође у Врњачкој бањи, реализоваће се други пројект под називом „Тренинг за незапослене“ у коме ће учествовати по два члана из Латвије, Црне Горе, Португала, Хрватске, Албаније, Грчке, Италије, Македоније, Словеније, Турске, БиХ, Бугарске, Мађарске, Пољске, Србије и са Косова.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa