Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
ШКОЛА У РИЂАКАМА

СЛОЖНА ПОРОДИЦА

У селу Риђаке одељење Основне школе “Жика Поповић“ има само пет ученика, учитеља и колегиницу која брине о свему као у правој породици и вероучитеља који долази четвртком да клинцезе и клинце уведе у свет о којима су им потанко говорили стари.
Први разред похађају Ана Степић, и Милица Лазаревић, трећи Лазар Лазаревић и Андријана Степић, а четврти Драгана Степић. О њима и свему другом брине учитељ Ђорђе Вулетић уз свесрдну помоћ Весне Деспотовић:
- Ово је идилична слика сложне куће која функционише као породица. Све захваљујући бризи централне школе у Владимирцима, челника општине и стручне службе школе. Тек било како било уз чувену Гушчару која је за оне који не познају овај крај прави део планине стиже и ужина и пошта и пословне обавезе комшија које треба у варошици урадити. Као у стара времена када је сеоски уча био веза са светом а пут од станице до школе траје дуго јер свако има нешто питати. Деца су сјајна, талентована а несмем заборавити ни мини економију у школи да се нашалим пошто бринући о здрављу деце а у овом идиличном крају имамо и козе па је и здравље ту, задовољан је учитељ у селу које живи уобичајену свакодневницу.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa