Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
ПРОИЗВОЂАЧ ЗА УЗОР

КОЗА ЕЛИКСИР ЖИВОТА

То тврди Предраг Мијаиловић из Пејиновића који је шест година посвећен бризи о Санским козама које производе изузетно млеко на идиличним падинама прадедовског имања где је стигао када се угасило предузеће после три деценије стварања у којем је предњачио у општини Владимирци.
- Нисам хтео да ми други удељује. Супруга и ја смо се одлучили да то буду козе пошто је то ретко ко бирао за занимање. Имао сам једно време око 130 коза и море млека и доброг сира, пошто је супруга фармацеут и истанчаног укуса за предузетништво па свашта помера у овом раду. Штета што нисмо двадесетак година млађи створили би империју од овог посла. Ваљда ће неко од млађих препознати колико може да донесе овај рад. Пробали су брат и зет али са недовољно слуха, почиње исповест популарни Пида и наставља:
- Од регистрованих око 600 врста трава коза једе само 400 и производи изузетан сир за којим је јагма као и млеко које је први производ којим смо и спознали лековита својства. Биће их права палета буде ли здравља.
Ту Мијаиловић истиче колико је само њему помогло:
- Истини за вољу нисам волео ове производе али као болестан човек сам их ипак користио и обарао шећер који је знао ићи и до 20 на три. Помагло је и осталим органима, срцу. Тајна доброг рада је испаша и одговорно тврдим да ни кози ни мени без паше нема живота. Кози због квалитета производа, а мени живота јер 12 километара превалим пешице по овим побрђима, осмехује се Пида.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa