Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
МИЛЕНА ЋОРИЛИЋ, ПРЕДСЕДНИЦА ГРАДСКОГ УДРУЖЕЊА ПЕНЗИОНЕРА ШАБАЦ

ЗА БОЉИ ПОЛОЖАЈ НАЈСТАРИЈЕ ПОПУЛАЦИЈЕ

На подручју града Шпца живи 24.239 пензионера. То је четрдесет одсто у односу на Мачвански округ. Просечна пензија у Србији износи 24.270 динара док је најнижа око 13.000. Активности Градског удружења пензионера Шапца, које броји 6.000 чланова, усмерене су управо на побољшање материјалног положаја најстарије популације, посебно оних са најнижим примањима.
- Посредством Савеза пензионера Србије, али и сопственим ангажовањем, Градско удружење утицало је да се очува пензиони систем од даљег урушавања и угрожавања животне егзистенције пензионера, а тиме и многих породица. Једна од најбитнијих активности, као и сваке године, била је снабдевање пензионера огревом по повољним условима на отплату од шест до девет рата. Градско удружење испунило је и све обавезе за бесплатан одлазак пензионера у бање о трошку Републичког фонда ПИО, а организовано је и слање у бањско-климатска лечилишта и рехабилитационе центре ““ рекла је Милена Ћорилић, председница Градског удружења пензионера Шабац.
При Удружењу током године веома активно ради осам секција од којих је најактивнија Шаховска. У обележавању месеца солидарности са старим лицима током октобра прошле године екипа од пет чланова учествовала је и на Шестој Олимпијади спорта, здравља и културе „трећег доба“ у Врњачкој бањи. Тим поводом, као и сваке године, на предлог месних заједница најугроженијим пензионерима додељена је материјална помоћ и скромни поклони.
- Поред тога што настојимо да им побољшамо материјални положај кроз набавку огрева, зимнице, трудимо се да им учинимо и други део лепшим, а то је организовање излета, дружења, игранки где је одзив пензионера доста висок. Једноставно то је једна прилика да се они мало опусте и да се друже. Сарађујемо и са другим удружењима, посебно из Мачванског округа. Изузетну сарадњу имали смо и са Савезом пензионера Србије које активно учествује у побољшању материјалног и социјалног положаја пензионера. Важно је, такође, да је Удружење успешно сарађивало са Филијалом Републичког фонда пензионо-инвалидског осигурања. Сви проблеми наших пензионера били су благовремено и у складу са важећим Законом о ПИО решени, а пензионери коректно саслушани и посаветовани.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa