Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
У ШАПЦУ ОДРЖАН КОШАРКАШКИ ФЕР ПЛЕЈ ТУРНИР У ОКВИРУ ПРОГРАМА „ШКОЛА БЕЗ НАСИЉА“

ПРОМОЦИЈА ПРАВИХ ВРЕДНОСТИ

На иницијативу ученика и наставника Шабачке гимназије, у Шапцу је прошле суботе одржан УНИЦЕФ Фер плеј турнир у кошарци. На турниру је учествовало више од 50 ученика средњих школа подељених у осам екипа, док су се представници основних школа такмичили у убацивању тројки. Поред промоције вредности спорта за развој и фер плеја, кроз ову манифестацију прикупљена су средства за подршку програму „Школа без насиља“. Манифестацију су подржали наставници, родитељи, познати спортсти, лекари, припадници МУП у Шапцу, као и представници градске управе.
Кошаркашица и промотер УНИЦЕФ, Наташа Ковачевић, која је присуствовала турниру, изјавила је да је радује да је спорт окупио толико ученика из основних и средњих школа који су играли кошарку и промовисали најважније вредности које спорт има, право на игру за свако дете, тимски дух, толеранцију и фер плеј.
- Драго ми је што је Шабачка гимназија део пројекта „Школа без насиља“ и што је домаћин „Фер плеј“ турнира. Захваљујем се ученицима и наставницима ове школе на покретању ове иницијативе и што су показали да деле људске вредности које су суштина овог програма. Истакао бих значај фер игре, јер је то једини прави пут да наша деца постану бољи људи, који ће сутра знати да функционишу као тим. Посебно ме радује што ће учесници турнира имати прилику да се упознају и друже са својим идолима, који су баш због људских вредности које имају промотери УНИЦЕФ“, изјавио је заменик градоначелника Шапца, Немања Пајић.
Програм „Школа без насиља“, УНИЦЕФ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја спроводе од 2005. године са циљем превенције различитих облика насиља међу децом школског узраста. До сада је, у оквиру програма, одржан велики број Фер плеј турнира у различитим спортовима.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa