Инфо

10. април 2014.10. апр 2014.
ОТВОРЕН ЦАПИТОЛ ПАРК

НОВ КОНЦЕПТ КУПОВИНЕ

Ретаил Цапитол парк, први трговински објекат ове врсте ван Београда, свечано је отворен прошлог четвртка у Шапцу
Свечана врпца на трговинском објекту Цапитол парк пресечена је девет месеци по отпочињању првих радова. Представници инвеститора задовљни су ефикасно урађеним послом.
- Ово место представља шопинг раскрсницу читавог региона. На време смо завршили прву фазу током које смо имали одличну сарадњу са представницима града, који су се по том питању сврстали међу најбоље у Србији. Желим да наставимо са улагањем у овај обекат и планирамо да овде доведемо велику компанију која нуди артикле из групе „све за кућу“, рекао је Марко Крајнчич, инвеститор.
Осим економског, Цапитол парк има значај и због запошљавања великог броја Шапчана, додали су инвеститори из Велике Британије.
- На самом почетку радова, пре девет месеци, ангажовали смо 150 радника који су одлично обавили посао. Данас, на отварању, овде је запослено више од стотину Шапчана, а са отварањем нових објеката тај број ће се повећати, рекао је Џејмс Ган, директор „Посејдон групе“, једног од инвеститора.
Отварањем овог објекта Шабац се враћа на мапу најпознатијих српских трговинских центара, истакао је градоначелник Шапца Милош Милошевић.
- Ово је највећи трговински објекат који ће бити отворен у Србији у овој години. Рачунајући велике трговинске објекте, попут Ушћа или Делта ситија, ово је пети по величини тржни центар у нашој држави. Куповина у оваквим центрима је веома популарна у Европи, а сам објекат нам пружа могућност да наставимо традицију трговачког града по којој је Шабац чувен. Свој развој Шабац великим делом дугује трговцима, тако да се надамо успеху и нових трговаца у овој средини. Покушавајући да будемо права подршка инвеститорима научили смо много, и заједно са њима пролазили кроз бројне бирократске процедуре које и даље постоје у Србији. Институције које сарађују са инвеститорима у будућности морају бити њихов сервис, јер само на тај начин можемо постићи већи привредни развој и бити атрактивно место за улагање привредника, навео је Милошевић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa