Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗАТВОРЕНОГ БАЗЕНА У ШАПЦУ

РАДОВИ ПО ПЛАНУ

Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић и чланови Комисије за праћење и контролу посетили су прошлог четвртка градилиште шабачког базена
Изградња шабачког базена одвија се према плану. Радове су прошле седмице посетили чланови Комисије за праћење и контролу градње и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, који је том приликом истакао да је задовољан до сада урађеним послом.
- Реконструкција и доградња затвореног базена у Шапцу су један од приоритета Градске управе. Комисија је формирана како би свакодневно пратила радове. Задовољан сам како све протиче и уверен сам да ће у наредних седам месеци базен бити готов. Шабац ће, сигуран сам, веома брзо бити град без непливача, истакао је Зеленовић.
Чланови комисије се надају да ће се радови ускоро обављати под покривеном конструкцијом базена.
- Прошле недеље је завршено постављање великих кровних носача изнад главног базена. За овај посао ангажована је фирма из Београда која поседује велике дизалице које могу да поставе носаче, тешке скоро пет тона, на одговарајућа места. Динамика осталих радова је такође веома добра. У плану је да се до Нове године базен покрије. Наручени су панели, крећемо са њиховим постављањем чим стигну. За сада све веома добро напредује, истакао је Ивица Коларић из Комисије за праћење и контролу градње базена.
Без обзира на хладно и кишовито време током претходних петнаестак дана, радници су обавили планиране задатке, каже шеф градилишта Слободан Мартиновић.
- Киша нас није омела у радовима. Тренутно се постављању рожњаче на кровној конструкцији. У подрумским просторијама повезују се инсталације и мењају подне решетке, наводи Мартиновић.
Према потписаном уговору, конзорцијум фирми које предводи шабачко предузеће „Интехник“ завршиће изградњу базена до јуна 2015. године. Средства за радове обезбеђена су емисијом градских обвезница, од чега је 300 милиона динара предвиђено за изградњу самог објекта, а осталих стотину за изградњу приступних путева, постављање прикључака, надзорне радове и остале трошкове.
М.Максимовић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa