Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
БОРБА ПРОТИВ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА

МЕЂУ БОЉИМА

Успешне акције Градског координационог тима за борбу против трговине људима
Заменик градоначелника Шапца Немања Пајић присуствовао је састанку Управног одбора пројекта „Оснаживање системског партнерства у спровођењу Националне стратегије за борбу против трговине људима“, који реализује Министарство унутрашњих послова Републике Србије у партнерству са Међународном организацијом за миграције (ИОМ). Том приликом је презентован рад локалних координационих тимова из десет градова Србије, међу којима Шабац предњачи у досадашњим акцијама.
- Као члан Управног одбора овог пројекта морам истаћи да се наш Градски координациони тим за борбу против трговине људима показао као један од бољих у Србији, иако је у протеклом периоду било доста отежавајућих околности за све, попут мајских поплава и парламентарних избора. Национална стратегија за превенцију и сузбијање трговине људима, чије је усвајање Влада Србије најавила пре скоро годину дана, још увек није усвојена, и то свакако спутава даљи рад тимова. Надам се да ће то што пре бити решено, истакао је заменик градоначелника Шапца Немања Пајић.
Сви чланови Градског координационог тима за борбу против трговине људима прошли су обуке које је организовало Министарство унутрашњих послова и Међународна организација за миграције у сарадњи са Центром за заштиту жртава трговине људима и невладиним организацијама. Од августа је у току акција сузбијања просјачења малолетне деце, која се показала као веома успешна, а за наредни период планиране су нове активности.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa