Инфо

18. март 2010.18. мар 2010.
У ШАБАЧКОЈ ОРГАНИЗАЦИЈИ ИНВАЛИДА РАДА

БАБА МАРА НАЈСТАРИЈИ ЧЛАН

И ове године Општинска организација инвалида рада, за Осми март -Мећународни дан жена, организовала је посете најстаријим члановима. А међу њима најстарија је ипак баба Мара Ћулибрк која „троши“ 96. годину живота. Наша суграђанка постала је шездесетих година прошлог века. Тада је њен син Душан добио посао у шабачком „Водоводу“ и затим у „Будућности“. Иначе, родом је из Љусина код Босанске Крупе.
Баба Мара је као веома млада остала удовица (муж је погинуо 1942. године у рату) са тек рођеним сином. Од те године, све време рата Мара Ћулибрк је провела негујући рањене и болесне (тифусаре) борце народноослободилачког рата. А у рату, логору Јасеновац, страдала јој је читава фамилија. Родитеље и не памти. По завршетку рата, шта све није радила и дочекала је и пензију.
- Све би било лепо да ми пре пар месеци није умро син. Доживела сам судбину коју никоме пожелела не би. Да сам бар ја отишла уместо њега, са сузом у оку прича баба Мара.
За утеху, остао јој је унук и два праунука.
Како каже баба Мара, иако је способна саму себе да услужи, све што није у стању да уради ту је снајка Зорка која живи са њом и увек је спремна да помогне.
- Мислим да ми ни ћерка не би толико пажње посвећивала колико моја Зока, уз топли поглед према снаји, прича ова старица.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa