Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
Основна Школа „Мајур“

ФЕСТИВАЛ НАУКЕ 2014.

Осми међународни Фестивал науке, највећи догађај за промоцију науке и образовања у југоисточној Европи одржан је ове године за младе уметнике под слоганом „Украсимо научну јелку“. Школарци су и ове године били позвани да се препусте машти и на креативно-забаван начин осмисле науком инспирисан украс за новогодишњу јелку у ликовној техници по сопственом избору.
На овогодишњи конкурс приспело је око 4.000 дечјих радова из 177 школа широм Србије. Инспирисани најразличитијим наукама, великанима и научним достигнућима из области археологије, биологије, физике, хемије, географије, астрономије и роботике, маштовити дечји украси задали су и овог пута стручном жирију Фестивала науке тежак задатак одабира најбољих у три категорије.
Ученици ИИ2 ОШ „Мајур“ из Мајура, заједно са учитељицом Јасмином Јанић доказују да је све могуће. Давид Лазић, ученик ИИ2 добитник је прве награде на овогодишњем Фестивалу, док треће место деле ученице Андреа Ковачевић ИИ2 и Тања Белић ИИ2.
- Довољно се бавим уметношћу да могу слободно да користим своју машту. Машта је важнија од знања. Знање је ограничено. Машта окружује свет ““ Алберт Ајнштајн.
спец. Јасмина Јанић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa