Инфо

11. децембар 2014.11. дец 2014.
ПОВРАТАК ИМЕНА ГЛУМАЧКОГ ВЕЛИКАНА У ШАБАЧКО ПОЗОРИШТЕ

ПРЕМИЈЕРА НА СЦЕНИ „ЉУБИША ЈОВАНОВИЋ“

Од 1. јанура 2015. године Велика сцена Шабачког позоришта понеће име глумачког великана Љубише Јовановића, речено је на конференцији за новинаре у понедељак.
- Искрено се радујем. Сматрам да је ово прави потез Шабачког позоришта. Име Љубише Јовановића вратили смо на прави начин тамо где му припада јер глумац је у дослуху са вечношћу само на сцени. Тако ће Љубиша Јовановић бити вечно на сцени Шабачког позоришта ““ рекао је директор Шабачког позоришта Зоран Карајић додајући да ће у жељи да се сачувају и истакну још нека значајна имена од 2016. године позориште добити и фестивал који ће понети име дугогодишњег првака и уметничког руководиоца Шабачког позоришта Бориса Ковача.
Тако ће на Сцени „Љубиша Јовановић“ већ крајем јануара наредне године бити премијерно изведена представа „Каинов ожиљак“ по истоименом роману Владимира Кецмановића и Дејана Стојиљковића. У режији Југа Радивојевића, а по драматизацији Спасоја Ж. Миловановића, у овој представи наћи ће се тринаестро глумаца. Екипу сарадника чине и костимограф Јелена Стокућа, Петар Пјер Рајковић и Радован Кнежевић задужени за сценски покрет и сценски говор.
По речима Зорана Карајића најзначајнији пројекти за наредну годину, зависно од предвиђеног буџета, биће „Гњида“ Иве Брешана и „Проклета авлија“ Иве Андрића. У најави је и тројна продукција представе, такође по Стојиљковићевом роману, „Дуге ноћи, црне заставе“ Шабачког, Смедеревског и Нишког позоришта чија ће премијера бити 6. јула 2015. године у Смедеревској тврђави, затим на Шабачком летњем фестивалу и у Нишкој тврђави. После шест година Шабачко позориште ће бити и домаћин Фестивала „Јоаким Вујић“.
О. Г.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa