Инфо

18. децембар 2014.18. дец 2014.
ОДРЖАНА 22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КОЦЕЉЕВА

УСВОЈЕН БУЏЕТ ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ

Предлог Одлуке о буџету, који је најпре разматрало Општинско веће, прошле недеље усвојили су и одборници локалног парламента са 21 гласом за. На питање представника СПС Чедомира Јанковића у којој форми је писан буџет надлежни из општинске управе су одговорили да су приходи реално планирани те да је са 228 милиона прихода мало простора да то буде либералан буџет, да буде списак жеља и да се средства ненаменски троше.
На опаску Јанковићевог страначког колеге Јанка Станојловића да предлог буџета за наредну годину не предвиђа средства за Фонд за пољопривреду речено је да за посебно исказивање не постоји више законска обавеза као и да је од стране надлежних у држави сугерисано да се то не чини.
Одборница ПУПС Милка Снегић подсетила је присутне да је ова општина у претходним годинама бележила суфицит у каси.
- Када смо 2012. године дошли у ову скупштину видели смо да наша општина има 40 милиона суфицита, док је у исто време једна слична општина имала ненаменско трошење средстава и буџетски дефицит. Ја се надам да наша општина неће ни у наредном периоду имати проблема и да ће пажљиво и одговорно трошити динар пореских обвезника - рекла је Снегићева.
Приликом разматрања Програма пословања и финансијског плана за 2015. годину ЈКП “Прогрес“ изречене су бројне критике које су се углавном односиле на поједине високе трошкове попут предвиђене потрошње горива за путничка возила, адвокатске и услуге телефона, трошкове репрезентације, одржавање канализационе и водоводне мреже.
Одборници су на прошлонедељној седници именовали и новог директора Центра за социјални рад у Коцељеви. У наредне четири године на челу ове социјалне установе биће дипломирани психолог из Драгиња Зорица Савић.
В. Бошковић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa