Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
НОВОГОДИШЊА ИЗЛОЖБА У ГЕРОНТОЛОШКОМ КЛУБУ

ЛЕПЕ ЖЕЉЕ

Традиционално пред новогодишње и божићне празнике у невеликом простору Геронтолошког клуба пензионера прошлог уторка, 23. децембра, отворена је дводневна изложба корисника Геронтолошког центра. Платени, хеклани радови, новогодишњи украси, честитке и још много тога могло се купити по симболичним ценама. Поред обележавања празника и стварања празниче атмосфере корисници Центра на овај начин показали су по ко зна који пут своју креативност али и допринос радном ангажовању према способностима и интересовањима.
- Негде у предвечерје празника мало ћемо застати у ходу, послу, раду, да се подсетимо неких лепих ствари из наше традиције. Традиција као традиција није сам себи циљ већ жеља да се оно што је лепо, што нас је спајало и кроз векове и у местима где живимо, а то су неки лепи обичаји. Ови експонати које видите су дело руку корисника Геронтолошког центра. Нису они само обичне чарапе, капе, мараме. У њих је уткано милион лепих жеља, топлих поздрава за све драге људе који и не знају да постојимо. Пошто је ово време даривање узимајући неке од ових експоната учинићете две радости. Радост ономе коме поклоните и још већу радост вама као дародавцу јер сте учинили нешто лепо ““ рекла је Наталија Недић, корисница Геронтолошког центра Шабац, отврајући изложбу.
Тренутке дружења улепшала је и Хришћанска група деце „Милица Костић“ из Варне. Сестре Христина и Катарина Трифуновић, Милица и Анђела Вешић и Јелена Глигорић извођењем три нумере и скеча изазвале су велико одушевљење свих присутних.
- Хришћанска група деце „Милица Костић“ из Варне постоји већ осам година. У ствари она се састоји од деце из Волујца, Грушића, са Летњиковца, из Варне. Наступали смо у Аустрији, Црној Гори. Обишли смо све манастире и цркве широм Србије. Оставили смо веома велике духовне печате по свим местима где смо гостовали ““ рекла је Добрила Буљешевић, оснивач хора и писац духових песама и молитви.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa