Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
НОВОГОДИШЊА КУПОВИНА И ДАЉЕ ПРАЗНИЧНИ ПРИОРИТЕТ

НАБАВКА У ПОСЛЕДЊЕМ ТРЕНУТКУ

Ове године економска криза, смањење плата и пензија нису ишле на руку грађанима али то их ипак не спречава да се одрекну празничне куповине. Судећи по речима продаваца на новогодишњој пијаци, купаца има али пораст продаје очекују уочи празника.
- Продаја иде добро, са обзиром да нас тек очекују празници, мислим и надам се да ће ове године продаја бити већа у односу на прошлу - каже Адис Карадаревић, продавац на пијаци.
У мегамаркетима дају попусте али се то не осети када стигне рачун. У току празника овде се потроши и до 25 хиљада динара.
- Највише одвајамо за храну и пиће а онда и за куповину ситних поклона за пријатеље у виду одеће, играчака или пића - каже купац Предраг Јанковић.
Мирослава Ђурђилов долази из Кикинде у Шабац, где на пијаци држи тезгу са занатским слаткишима. Каже да је Шапчани увек радо дочекају и да је јако задовољна продајом.
- Највише продајемо салонске бомбоне за јелку као и традиционалне занатске слаткише, који иду добро, људи их купују јер их подсећају на детињство - каже Мирослава Ђурђилов.
Приоритети су различити, а омладина највише новца одваја за новогодишњи провод и тоалету.
- Сваке године највише новца издвајам за дочек и хаљину за ту прилику, тако да ми не преостане пара, ако баш успем да се уклопим купим неки скромнији поклон и нешто накита за јелку - каже купац Катарина Росић.
Празници у људима буде купохоличаре, па се за ову прилику мора обезбедити новац.
- Сналазим се, где мора купујем кешом али углавном купујем на кредитну картицу или на чекове - каже Радмила Крстић из Шапца.
Нова Година и Божић су прилика да се ослободе позитивне мисли и да се људи после тешке године мало опусте и удовоље себи и најближима. Купују све оно чега су се у току године одрицали па макар и на кредит али о томе ће мислити када стигну рачуни а празници буду одавно завршени.
Д. Мићић

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa