Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
НАИЛА МЕХМЕДОВИЋ, ДИРЕКТОРКА КАНЦЕЛАРИЈЕ ЗА МЛАДЕ ГРАДА ШАПЦА

НЕ ОДУСТАЈАТИ ОД ЦИЉЕВА

Мала матура, Летње школице, Професионална оријентација, Млади у медијима само су неки од пројеката који су обележили 2014. годину Канцеларије за младе града Шапца.
- За нас је протекла година била успешна не само по броју реализованих пројеката већ и по сарадњи са другим организацијама. Помагали смо основцима и средњошколицима приликом одлучивања око уписа средњих школа и факултета. Имали смо тридесет пет „Летњих школица“. Још значајније је што смо изашли и на сеоско подручје. „Млади у медијима“ су показали да су из те едукације извукли максимум. Научили су како на најбољи начин могу да се информишу, а да то буду квалитетне информације. Наши волонтери су одрадили сјајан посао по питању организације за време Шабачког летњег фестивала показавши своју зрелост, одговорност, вредноћу. Цела година нам је протекла у хуманости и активизму у помагању другима попут мале Лане, али и током мајских полава. Поносна сам на број волонтера који нам се свакодневно пријављује са жељом да помогну, да учествују, да се активирају, што јесте суштина Канцеларије за младе ““ рекла је директорка Наила Мехмедовић.
У 2015. годину Канцеларија за младе улази и са новим пројектима. Циљ им је да пројекат „Млади у медијима“ прерасте у Инфоцентар за младе.
- Наставићемо сарадњу и са другим Канцеларијама за младе. Одмах на почетку године, 9. јануара, са ученицима из Основних школа „Јанко Веселиновић“ и „Лаза К. Лазаревић“, идемо у Пријепоље где ћемо учествовати у реализацији пројекта „Град добрих домаћина“ Канцеларије за младе Новог Пазара. Овом приликом им се захваљујемо што су нам указали част да будемо део великог пројекта који финансирају Уједињене нације, а који за циљ има братимљење основних школа различитих средина. Трудићемо се да покажемо ту дозу хуманости у 2015. години тако да ћемо 22. јануара организовати добровољно давање крви. Велика нам је част што можемо да покажемо да знамо и ми шта значи наших пет минута и да наше давање крви може нечији живот да спаси.
Добра сарадња са свим установама у граду али и отворено срце за све малишане, уступљивање простора Музичком и Енглеском забавишту, где најмлађи Шапчани уче на креативан начин уз дружење, показатељ су да Канцеларија за младе мисли на све узрасте.
- Ми смо учинили најмање што смо могли. Дали смо простор за интерактивне радионице где ће деца научити корисне ствари на занимљив начин. Покушаћемо опет да изађемо свим младима у сусрет без обзира којег они узраста били, од предшколског до студентског. Свако ко има неку идеју може да дође и да нам је предложи како би напредовали у раду и заједничким снагама покренули нешто ново у нашем граду. Све што будемо могли и што буде до нас ми ћемо учинити да младима у нашем граду живот буде занимљивији. Млади не треба никада да одустају. Увек ћемо наилазити на неке препреке. Било би добро да свако на почетку ове године направи неку листу циљева коју ће склонити по страни, а отворити је тек на крају 2015. године и резулатати ће бити видљиви. Циљеви су нам ту негде само што ћемо до њих долазити или на лакши или на тежи начин. Важно је не одустати ““ поручила је директорка.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa