Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.
ПРЕДАВАЊЕ У САЛИ ШАБАЧКЕ ЦРКВЕ

ЖЕНА У ЦРКВИ, МАЈКА У ПОРОДИЦИ

У протеклу недељу, на Материце, у препуној сали Саборног храма, одржано је предавање на тему “Жена у цркви, мајка у породици“.
- Ово што смо Вам приредили је уздарје за највећи дар које сте Ви принеле свету и цркви, а то је рађање новог живота. Једна индијска пословица каже “Отац је богатство, а мајка божанство у породици“. Зато Ваш добри дух мајке нека бди над Вашим породицама, нека чува Вашу децу и мужеве, не само да буду чисти, сити и угрејани телесно, него да буду нахрањени духовном храном, да буду чисти од греха и загрејани љубављу према Богу, другом човеку и свету. Ако тако чувате своју породицу, онда тако чувате и наш народ и цркву, цео свет. Све наше очи упрте су у Вас, наше мајке, Ви сте задња линија наше одбране, јер, ми немамо резервне положаје, него Вас саме, рекао је у уводној речи Илија Митрић, старешина Саборног храма.
У програму су учествовала деца из ОШ “Јеврем Обреновић“ и хор “Свети Јован Богослов“, који, последњих десет година, успешно води Снежана Ранковић. Др Милијана Савић, педијатар из Београда, говорила је о Светим мајкама, о материнству уопште и савременим женама.
- Данас су захтевнији задаци жене и мајке, сложено је време, потребан је један нови приступ, али, у нашој традицији и вери, имамо јак ослонац и добар темељ и има наде за нас, порука је др Савић, која ради у Верском добротворном старатељству, у ресору Породица, брак и васпитање још од 1999. године.
После предавања, подељени су поклони мајкама које су троје или више деце крстиле у току 2014. године у Саборном храму у Шапцу.
М.Ф.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa