Инфо

25. децембар 2014.25. дец 2014.

ДРВЕЋЕ ЈЕ СВЕМОГУЋЕ

Покрет за Шабац Зелених Србије је 27.12.2014. године у Шапцу озелењавањем дворишта Средње стручне хемијске и текстилне школе наставио своју акцију Дрвеће је свемогуће
Акција је била инспирисана проблемом пред којим се нашла ова школа и њена директорка Зорица Ждерић. Стручне службе су процениле да је стабло платана, старо преко 50 година, постало опасност по стабилност околних објеката и физичку безбедност ученика школе. Одлучено је да се овај див, висине око 20 м, мора уклонити. Средства за уклањање у износу од 50.000 динара, колико је од стране ЈКП „Стари град“ Шабац процењено да је потребно, школа није била у могућности да издвоји. У помоћ су прискочили СТИХЛ група и њихов регионални дистрибутер СТИХЛ моторних тестера Бобан Танасић, који су о свом трошку извршили потпуно уклањање платана.
- Тренутак је такав да је платан морао бити одсечен, пошто је његово корење почело да подрива темеље фискултурне сале. Имали смо среће да су Зелени Шапца то урадили, иначе би то нас много коштало ““ истакла је Зорица Ждерић, директорка Средње стручне хемијске и текстилне школе.
Потрудили смо, пре свега, да помогнемо овој школи у решавању проблема старог платана чија је крошња доминирала над околним објектима, али смо истовремено, у складу са принципима Зелених да свако посечено стабло мора бити замењено новим, спровели акцију „3 ЗА 1“ где смо у делу школског дворишта, које је амбијентално опредељено за одмор и уживање у зеленилу, засадили три стабла четинара, поклон компаније СТИХЛ- каже Дејан Павловић, председник Покрета за Шабац.
Зелени Шапца ће и у свом даљем раду наставити да доказују да су прави сервис свих грађанки и грађана, а акција ДРВЕЋЕ ЈЕ СВЕМОГУЋЕ ће наставити свој живот и следеће године.
Зелени Шапца

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa